Pis Pedralbes

DataMarç 2014
LlocPedralbes, Barcelona
CategoriaUrbans

Ens enfrontem a un gran repte amb aquest pis, a causa que era un espai triturat, ple d’habitacles pequeños.La família, de cinc membres, tenia unes necessitats molt concretes. Requerien d’una habitació principal amb vestidor i bany; i dues habitacions que compartissin un bany i un lavabo de cortesia.
D’altra banda, tenint en compte les edats dels nens, era imprescindible crear una cambra de jocs.
La zona de recepció havia de ser àmplia i havia d’incloure, saló, menjador i biblioteca separats. Així mateix, la cuina-office i safareig havien d’ocupar una àrea a part i diferenciada.

Objectius

En ser un habitatge inclosa en un edifici emblemàtic vam decidir mantenir tots aquells elements constructius que el caracteritzen.
Les fusteries exteriors es van mantenir en fusta i es van aïllar amb doble vidre i ribets. El parquet original estava en molt mal estat, per la qual cosa vam procedir a instal·lar-lo de nou és la seva forma original d’espiga.
A l’habitatge hi havia unes boiseries i una llibreries de l’època que resultaven obsoletes. Per actualitzar-les, adeqüem el vernís i col·loquem prestatges en acer inoxidable.
A les zones de més ús, es va col·locar paper pintat vinílic amb estampats cridaners que donen molta calidesa a l’ambient.